viernes, 26 de febrero de 2010

Apple Cobbler



Apple Cobbler


I adapted this recipe from Redacted Recipes... I used apples here. You could use whatever fruit you have on hand. I added cinnamon but free to leave it out if you do not like cinnamon (and ginger) in your desserts.

Ingredients

However many apples you need to use up, cut into slices or in pieces
4 1-inch slices of brioche, cubed (about half of a large loaf... for two I used 4 little "brioche" rolls)
1/2 cup unsalted butter, melted
1 1/2 cups sugar
2 tablespoons flour
1 egg, beaten
Ground ginger and cinnamon, to taste



Directions

Place the fruit in the bottom of a round baking dish, toss them with as much ginger and cinnamon as you like, and then layer the brioche cubes over them.

Mix the melted butter with the sugar and flour and then add the beaten egg and mix well. Pour the sugar mixture over the brioche cubes. Bake at 350 F for about 25 minutes.

Top it with whipped cream or vanilla ice cream!

11 comentarios:

Mari's Cakes dijo...

ahhh! Caroline, this looks delicious...it's one of my favorites, Yours looks so homey and yummy!

Have a blessed day,
Mari

Carolina HAMON DIAZ dijo...

Thanks Mari!! this dessert recipe don't have to be complicated to be delicious!

Oscar dijo...

Delicioso! y a la vez impresionado con éste postre, se puede crear esta delicia y con cosas que siempre hay en la casa.
Me la guardo :)
Saludos!

Curra dijo...

Un postre delicioso y nada complicado.
Un beso

Ana B. (Aguasanta) dijo...

Que postre tan sencillo y aprovechando cosas que tenemos en casa. Genial
Un beso

Silvia dijo...

Supremo, delicioso y tentador. Un vasito para mí por favor.

Besos.

Gabriela, clavo y canela dijo...

Que bueno está, Carolina!
besos
Gaby

Carolina HAMON DIAZ dijo...

Gracias gracias!

Mila dijo...

Carolina ese postre tiene que estar bien rico, además me ha encantado lo de "pan perdido" es una expresión que nunca habia oido
Besos y feliz día

Gemma dijo...

Me parece una reeta genial, senzilla y perfecta para aprovechar el pan... con la manzana, las especies y tu recomendacion del helado, es un postre de lujo.

wivith dijo...

Una maravilla de postre.
Se van los ojicos detrás de él.
De paso felicitarte por el evento del Hemc.
¡Te lo has currao, guapa!.
Dos maravillas. El postre y el compendio de recetas.

Pochoncicos.